Treng ikkje troll sminke? 😉

Seint i går fekk eg telefon frå skjult nummer.Vanlegvis overser eg slike,veit ikkje heilt kvifor eg tok den i går. I alle fall ; den 30 sekund lange «samtalen» slo meg ut i 2 minutt….så vart eg eitrande forbanna. For å forstå treng de litt bakgrunn :

I nokre månader no har eg vore aktiv med i ei gruppe på facebook som heiter «seecrets by Synnøve Sorthe» I den gruppa deler ho raust av sin kunnskap, og sminketips for jenter i alle aldrar.Trur dei fleste medlemane er godt vaksne, med innslag av ei og anna ungmøy kanskje👍 Kvar dag legg Synnøve ut koselege sminkevideohelsingar, der ho viser oss forskjellig sminke ,hudpleie og stadig nye spanande produkt frå merka ho sel i nettbutikken sin. I tillegg oppmuntrar ho oss «lærlingar» til å gjere det same.

Eg lista meg stille inn i gruppa, før eg etter kort tid våga meg på eit bildeinnlegg med «før og etter sminke » Etter kvart har eg (og mange fleire) gått langt utanfor komfortsona…… og no folkens har eg og fleire laga våre første sminkevideoar.På absolutt alle innlegg eg har i gruppa får eg kun positiv respons, det gjer alle som vågar seg frampå. Me blottlegg alle dobbelthaker, posar under auger, hengeaugelok og andre utfordringar……og lærer av Synnøve korleis dempe og framheve. Det er så gøy ! Me har eigentleg blitt som ein stor gjeng der inne, som heiar på og lærer av kvarandre. Vi deler også andre sider av livet, små gleder og sorger. Eg har til og med fått fleire nydelege kommentarar og følgjarar på min eigen blogg frå medlemane «seecrets»enn eg har fått blant mine vener /bekjente på min eigen facebookprofil. Det handlar ikkje berre om sminke…..det handlar om kvinner som heiar på kvinner…….om positivitet og omtanke, og om å få vere seg sjølv. Så mange har sagt at dei har funne vener her inne, at dei torer seie ting dei ellers held stilt om. I denne gruppa er der nulltoleranse for negative kommentarar. Kvinner i alle aldrar og med alle slags utfordringar kjem som me er. Det handlar også om at mange har funne ein arena for samhold og samver me har sakna sidan verda gjekk i lås i mars. Eg har fått meldingar frå kvinner som kjenner seg mindre einsame etter dei kom med i gruppa, og for min eigen del fyller den eit tomrom som kom då ein viktig fritidsaktivitet måtte leggjast litt i dvale.

Rett nok får eg nokre kommentarar frå vener og kjende som ikkje deler denne interessa mi. Nokre synest eg er for gamal til dette og at det er litt tåpeleg.Det er heilt ok, dei om det. Derimot er det ikkje greitt når nokon utanfor gruppa får snusen i kva me driv med og ser det som si oppgåve å freiste trakke oss ned. Her kjem eg då tilbake til utgangspunktet og telefonsamtalen eg slett ikkje skulle tatt :

Kvinna i telefonen presenterte seg ikkje, men fortalde at ei venninne hadde vist henne noko av det eg har lagt ut på «Seecrets» Ho hadde ikkje mykje godt å seie, og dei 30 sekunda ho fekk snakke var rein kritikk mot min person. Eg er etter hennar meining ein dårleg representant for bedrifta til Synnøve, eg har dvask hud og skeive auger. Alt for tjukk er eg også……og stemma mi irriterande. Eg har også ein sjukeleg trang til merksemd sidan eg er så aktiv i den lukka gruppa. Då la eg berre på, etter å ha freista forklare at Synnøve faktisk må godkjenne alt me som medlemer sender før det blir lagt ut.

Må vedgå at dette sette meg ut eit par minutt, før eg vart eitrande forbanna. På mine vegne, på Synnøve sine vegne, på medlemane sine vegner……..ja på alle kvinner sine vegne. Kva er det med kvinner som må trakke på kvinner ? Er me ikkje i ei tid, særleg no, der me treng positivitet ? Kan ikkje ei kvinne over 40 (og så lenge me vil) med litt årringar og livssoge få lov til å pynte seg og leike med sminke ? Eg skreiv om hendinga i den lukka gruppa……og no fleire timar seinare tikkar der inn med meldingar som tek dette svært personleg sjølv om det hende meg. Folk fortel om erfaringar med mobbing og utestenging, om korleis livet deira har blitt kjekkare med denne gruppa. Fleire vil ha meg til å melde forholdet…… det kjem eg ikkje til å gjere . Kvifor ? Jau, fordi eg trur denne kvinna har det vondt, fordi me jentene i gruppa har det godt saman og fordi eg ikkje vil bruke meir tid på dette trollet. Ja,for dette er eit nettroll som gjekk eit steg vidare men stadig anonymt. Eg håpar ho har kjærleik i livet sitt……og kanskje treng ho ein grann sparkling og fargar ??

No har eg litt ferie. Eg skal trimme, bake, synge, skrive og kose meg i lag med mannen min. Eg skal også leike meg masse ved sminkebordet mitt……fordi det er så utruleg kjekt !

Ver snille med kvarandre !

MrsD 2020

Publisert av arnhildmrsd

Turglad besta som likar å skrive, ta bilete, og fundere over små og store ting i livet 😊

5 kommentarer om “Treng ikkje troll sminke? 😉

 1. Kjære Arnhild ❣ Jeg sender deg ordene jeg la på gruppa, det uttrykker hva jeg tenker ❤ Har også fått kommentarer, og det gir litt flashback til barndom, men så tenker jeg: søren og, det er mitt liv og jeg bestemmer 🥰 Gleder meg til videre «treff» i gruppa.
  Klem fra meg ❣
  Her er innlegget (som du kanskje allerede har lest) 😍

  Fineste Arnhild 💖 Min kloke mor sa alltid til meg når jeg sa at noen hadde ertet meg (ordet mobbing var ikke kommet i min barndom 🤔): de har det verst sjøl 👍Mager trøst, men ordene satte seg 🥰 Når vi voksne damer endelig har funnet et sted vi kan få være oss sjøl, og pleie oss sjøl, og får proff hjelp av Synnøve, faller nok det i dårlig jord hos noen 😪 Passer seg ikke, tåpelig, har jeg fått høre 🤔 Og hvem er de som sier sånt? Jo, «gamle damer» på vår egen alder 😲 Vi skal ikke se freshe ut, ikke sminke oss, ikke dresse oss opp. Vi skal være utgått på dato 😲🤔 Jeg nekter det. Nå er jeg 67, og jeg vil leve og nyte livet til siste dag, og mitt motto er: blir jeg sittende imorgen, og ikke kommer noen vei, skal jeg ikke angre på det jeg IKKE gjorde 😍 Du vet: misunnelsen er sterkere enn seksualdriften, og det viser tydelig dette du opplevde 😪 Så kjære flotte du: fortsett å skinne 💖 Du inspirerer oss andre, og stråler 🌞💖🌞 Stå på ❣❣ Her inne heier vi på hverandre ❤ Klem fra meg 💖🌹💖

  Liker

  1. Tusen takk ❤️Eg har lese alle kommentarane, din også og den varma. I dag plingar der stadig inn meldingar i innboksa mi og på «secrets»….. lite visste eg det sku engasjere i så stor grad. Vi kvinner må stå opp for kvarandre, slik eg verkjeleg kjent det desse to dagane 🌻❤️I dag har eg rydda i sminke og ordna til neste «stunt»…… me gir oss ikkje. Du er nydeleg 🥰

   Liker

   1. Tusen takk til deg for nydelig svar 🥰❣ Nei, vi skal stå på. Vi har hele vårt liv «pleiet» andre, og sånn som du og jeg, også i vårt arbeidsliv 💖 Verdens beste jobb ❤ men da har vi da også virkelig lov å bruke litt tid på eget velvære ❣ Så er vi vel blitt så voksne at andre får si og mene det de vil. Jeg tror flere av oss i gruppa har litt med oss i bagasjen, og at gruppa er plassen hvor vi opplever at vi løfter hverandre opp 🥰 Det tror jeg er litt av grunnen til at vi ble så engasjert 🥰 Vi trenger det i disse dager, da det meste av annet er stanset opp ❤ Ser du og synger, det gjør jeg og. Noe alene, noe med ei gruppe, som spilte sammen i ungdommen, og fant hverandre igjen som voksne ❤ Såååå kjekt. Vi skulle sunget her i byen 1. søndag i advent, et arrangement vi har siste søndagså kveld hver mnd, men nå måtte vi avlyse 😪😪 Håper vi er tilbake i januar 🥰 Nei, nå skravler jrg meg bort 😄 Fortsett å stå på og skinne, flotte du ❤❣❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: